kouvolan-matkakeskus

Kouvolasta monesti vitsaillaan, kuinka kyseinen paikkakunta näyttää joltain entisen Neuvostoliiton kaupungilta. Monesti myös kuulee puhuttavan, kuinka Kouvolassa ei ole mitään tekemistä. Nämä ovat ehdottomasti vääriä olettamia, sillä Kouvolassa on paljonkin nähtävää ja koettavaa. Täytyy vain tietää mistä etsiä. Monet viihtyvät Kouvolassa oikein hyvin, asuuhan kaupungissa kuitenkin 90 000 asukasta. Se on siten Suomen 11. suurin kaupunki – moni ehkä mieltää Kouvolan pienemmäksi paikaksi kuin se oikeasti onkaan. 

Jos Kouvolasta innostuu oikein toden teolla, voi vaikka muuttaa sinne asumaan. Löytyyhän kalustettuja asuntoja ympäri maan, joten miksi niitä ei löytyisi myös Kouvolasta. Mitä kaikkea Kouvolassa sitten oikein voikaan tehdä? Löytyykö läheltä huvipuistoa, jossa lapsiperheet voivat viettää kesäpäivää? Entä jos tykkää kierrellä kaupoissa ja shoppailla, löytyykö tekemistä silloin? Mitä jos haluaakin nauttia luonnosta ja rauhasta, niin onnistuuko se Kouvolassa? Lue tätä artikkelia rohkeasti eteenpäin, niin kerromme kaiken oleellisen Kouvolasta, sekä siitä mitä kaikkea siellä voi tehdä ja kokea. Ehkä innostut Kouvolasta niin paljon, että lähdet käymään paikan päällä!

Valtava kauppakeskus Veturi vetää porukkaa

Jos tuntuu, ettei Kouvolasta löydy kunnon shoppailupaikkoja ja ravintoloita, ei voisi olla enempää väärässä. Kauppakeskus Veturi sijaitsee aivan moottoritien vieressä, ja siellä on valtavasti kauppoja sekä ravintoloita. Keskuksen katon alla on lähes 100 liikettä, joten jos kaipaa kaupoissa kiertelyä, niin tämä on ehdottomasti oikea paikka. Kun shoppailu alkaa väsyttää, voi pistäytyä tauolle joko ravintolaan tai kahvilaan. Kauppakeskuksessa on monesti venäläisiä turisteja, joten täällä voi aistia kansainvälistä tunnelmaa. Kauppakeskus on perustettu vuonna 2012, joten se on vielä suhteellisen uusi. Kauppakeskuksen pinta-ala on uskomattomat 48 000 neliömetriä! Tämä on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka, jossa kannattaa pistäytyä, vaikka olisi vain läpikulkumatkalla Kouvolassa.

Kauppoja ja ravintoloita toki löytyy muualtakin, jos niistä on kiinnostunut. Kouvolan vanha keskusta on edelleen olemassa, vaikka uusi valtava kauppakeskus onkin vienyt asiakkaita keskustasta pois. Muutaman kilometrin päässä Veturista löytyy mukavia liikkeitä ja ravintoloita, joissa voi nauttia pikkukaupungin tunnelmasta.

Huvipuistossa viihtyvät kaikenikäiset

Kun puhutaan Kouvolan viihdykkeistä, ei voida olla mainitsemassa Tykkimäkeä. Kyseessä on jo pitkään toiminut huvipuisto, joka on viime vuosina laajentunut voimakkaasti. Alunperin paikalla on ollut vain huvipuisto, mutta nykyisin Tykkimäki käsittää puiston lisäksi myös vesipuisto Aquaparkin sekä ison sisäleikkipuisto Actionparkin. Näissä riittää puuhaa niin perheen pienimmille kun vähän isommillekin. Alueella toimii myös camping-alue, jossa voi majoittua mukavasti, mikäli on tullut paikalle hieman kauempaa. 

Huvipuisto on sen verran iso, että sinne kannattaa varata kunnolla aikaa. Jos aikoo pistäytyä Tykkimäellä vain parin tunnin ajan, loppuu riemu kesken kaiken. Kannattaa olla paikalla ainakin yksi yö, jotta voi käyttää koko päivän huvipuiston tai vesipuiston aktiviteetteihin. Jos aikomuksenanne on kiertää kaikki huvitukset eli niin huvipuisto, vesipuisto kuin leikkipuistokin, voi olla järkevää olla paikan päällä ainakin pari päivää. Mikään ei harmita lapsia enempää kuin se, että joutuu jättämään leikit kesken.

Alueen camping-alueelle voi saapua asuntovaunulla taikka asuntoautolla. Voit myös varata mökin camping-alueelta, mikäli karavaanarielämä ei ole sinun juttusi. Kesällä ja erityisesti loma-aikoina camping-alueella voi olla ruuhkaa, joten jos mahdollista, kannattaa tulla puistoon näiden aikojen ulkopuolella. Tällöin voi myös saada majoituksen hieman normaalia halvemmalla.

Luontoa ei tarvitse etsiä kaukaa

Vaikka Kouvola on melko suuri kaupunki ja sieltä löytyvät niin huvipuisto kuin iso kauppakeskuskin, on Kouvolassa myös kaunista luontoa, jota kannattaa ehdottomasti käydä ihailemassa. Lähistöllä on useita pienempiä lampia ja hieman suurempikin järviä, kuten esimerkiksi Lappalanjärvi, Pyhäjärvi sekä Rapojärvi. Nämä maisemat miellyttävät monen matkailijan silmää, ja niitä katsellessa saa sielukin hieman lepoa. 

Parasta asiassa on, että Kouvolan keskustasta ei tarvitse lähteä kauas, jotta pääsee luonnon keskelle. Isot järvet sijaitsevat 5–10 kilometrin säteellä Kouvolan keskustasta, ja niiden välissä menee useampia pienempiä ja vähän suurempia jokia tai puroja. Välissä kohoaa metsää suurina kaistaleina. Oman lisänsä luontoon tuo kallioinen maaperä, joten korkeuseroja esiintyy jonkin verran. Näissä maisemissa kelpaa kävellä! Kesäpäivä vietetään tietenkin uimarannalla, kuten tekevät monet paikallisetkin.